tiistai 14. maaliskuuta 2017

Kohti Tunturimaratonia

Pitkän aikaa olen miettinyt keinoja karistaa laiskuutta lenkille ja ylipäätään urheilemaan lähtemiseen. Olen katsellut ja tuumaillut sopivia tavoitteita, mutta tuumailun asteelle ne on jäänyt. Kuitenkin selkeä tavoite ja sosiaalinen paine antaa toivon mukaan selkärankaa treeneihin ja "pakon edessä" on laiskan ryhdistäydyttävä.

Siinäpä se sitten olisi, Tunturimaraton Pyhällä vaelluspolkuja pitkin 12.8.2017. Tunturimaraton

Suunnittelupalaverin alkulämpöjä Rajalta rajalle- hiihdon laduilta

 Homma lähti muutama päivä sitten käyntiin puolihuolimattomasti Laurilta innokkuutta asiaan kysellen. Mieshän oli heti valmis maratonille, joten ei kai tässä enään kehtaa alkaa sanoja syömään. Ajankohdaksi määräytyi loppukesä/ syksy, jotta saadaan riittävästi treeniaikaa. Vaihtoehtoja selatessa Tunturimaraton pisti silmään ja pikaisesti katseltuna kiinnostus vain lisääntyi. Mielenkiintoa lisäsivät komeat maisemat ja polkujen tuoma lisähaaste juoksuun. Lisäksi maaston vaihtelut aiheuttavat sen, että sekuntien tuijottelun voi unohtaa mielestä ja ottaa asia sen suhteen rennommin. Toisaalta onhan tuo varmasti huomattavasti maantiellä juostua maratonia rankempi. Minulla tavoitteena on selvitä reissusta maaliin ilman mitään aikatavoitteita. Tapahtuman olemme lyöneet lukkoon ja ilmoittautuminen on tarkoitus tehdä lähiaikoina, jotta reissun peruminen olisi mahdollisimman vaikeaa. Pikaisella kyselyllä tällä hetkellä mukaan on lähdössä useampiakin kavereita, joten varmasti mahtava reissu tulossa.

Tavallisesti minulla on ollut tapana keväisin innostua juoksemaan, mutta ilmojen lämmetessä juoksut ovat hiipuneet. Nyt  pitää koittaa kesäkin kahlata läpi. Asiaan perehtyessä vasta huomasin, että polkujuoksusta on viime vuosina noussut oikein trendilaji, ja tapahtumia onkin varsin paljon tarjolla. Itselläni polulla juostuja lenkkejä on takana vasta muutama ja niistä jäi tosi positiivinen fiilis, huomattavasti monipuolisempaa ja mielenkiintoisempaa tiellä juoksuun verrattuna. Ja rankempaa. Pikkuisen jännittää, miten nilkat pitää juurakoissa juostessa, mutta koitetaan aloittaa maltilla.

Eilen katseltiin mahdollisia sopivan pituisia maastolenkkejä lähialueilta ja tarjontaa kyllä riittää. Ei tarvitse samoja polkuja juosta. Alustavasti lähdetään liikkeelle kolmen viikottaisen lenkin taktiikalla, joista yksi olisi " pitkälenkki". Tätä sovelletaan huolella ja nähtäväksi jää miten toteutus onnistuu. Yksi kokeiluun menevä homma on viikottainen aamulenkki ennen töihin menoa. Ei ole kuuma ja saa pirteän alun päivään. Eikä herätessä väsytä...Kroohpyyh

Nyt pitää koittaa heitellä itselle jäitä hattuun, jotta ei alkuinnostuksen vallassa riko paikkoja. Toistaiseksi hiihtokelien vallitessa jäänee juoksulenkit vielä vähille ja hiihdellään niin kauan kuin kelit antaa myöten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti